KNMvD vraagt banken om coulance voor veterinaire ondernemers

Het Coronavirus raakt inmiddels meer dan alleen onze gezondheid. De WHO spreekt over een pandemie en Corona raakt de wereldeconomie. Deze situatie brengt onzekerheid met zich mee en stelt ons voor dilemma’s, die we zo goed mogelijk met elkaar het hoofd moeten bieden. Daarom vraagt de KNMvD via een brief aan Nederlandse banken hoe zij ondersteuning kunnen bieden aan onze leden dierenartsen. Opdat liquiditeitsproblemen voorkomen worden.

Onzekerheid

Want ook leden van de KNMvD kunnen zorgen hebben, vooral ondernemers en zzp’ers. Wat gaat een mogelijke lock down betekenen voor hun werk, hun inkomsten en het voortbestaan van hun praktijk of kliniek? Immers, als klanten wegblijven, heb je als ondernemer minder inkomsten terwijl de kosten onveranderd doorgaan. Hoe lang lukt het om personeel, huur, hypotheek, medicatie en overige rekeningen te betalen? De KNMvD realiseert zich dat veel leden, zowel praktijkeigenaren als medewerkers, hier zorgen over kunnen hebben.

Verruiming kredietregelingen

De KNMvD grijpt de financiële ruimte aan, die het kabinet voor steunmaatregelen heeft. Dit om te voorkomen dat dierenartsen liquiditeitsproblemen krijgen. De overheid heeft de BMKB regeling gezien de omstandigheden al uitgebreid waardoor banken zich minder zorgen hoeven te maken over het terugbetalen van uitgegeven leningen. Daarnaast doet de KNMvD een aanvullend beroep op banken om extra schappelijk om te gaan met dierenartsen (ondernemers en zzp’ers) die een – tijdelijke – verruiming van hun rekening courant nodig hebben of een overbruggingskrediet aanvragen. Zowel voor privézaken als voor zakelijke regelingen.

Volgens LTO Nederland zijn er ook noodmaatregelen nodig om boeren en tuinders te helpen om de coronacrisis te overleven. Vooral de glastuinbouw, sierteelt en boomkwekerijen te maken met een sterk dalende vraag naar hun producten. Als de crisis nog erger wordt, komen ook andere deelsectoren aan de beurt.

 

Volg de laatste ontwikkelingen

Op onze dossierpagina Corona COVID-19 informeren wij je over de recente nieuwsberichten, downloads en handige links. Neem contact met ons op indien je vragen hebt.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen