Laatste kans om te zorgen dat je niet in overtreding bent

Sinds februari 2018 is het Besluit basisveiligheidsnormen stralingsbescherming (Bbs) van kracht. Zoals vaker gecommuniceerd, is het sinds die tijd verplicht om een registratie of vergunning van de ANVS te hebben voor je röntgenapparatuur.

De melding zoals je die eerder bij de ANVS deed, volstaat niet meer. Veel dierenartsen hebben hun melding tijdig omgezet naar een registratie of vergunning. Toch horen we vanuit de ANVS dat nog steeds niet alle dierenartsen dit geregeld hebben.

Laatste kans

Als je de omzetting nog niet gedaan hebt en nog steeds röntgenapparatuur hebt waar je mee werkt, dan ben je intussen in overtreding. Je krijgt een laatste kans om deze overtreding nu te beëindigen. De ANVS geeft aan niet handhavend op te treden ten aanzien van deze overtreding mits je als dierenarts-ondernemer vóór 15 april 2021 je aanvraag of registratie alsnog indient. Dus heb je röntgenapparatuur in je praktijk, maar nog geen registratie of vergunning? Vraag die dan aan vóór 15 april!

Let op bij eerste of extra plaatsing van röntgenapparatuur

Ga je voor het eerst een röntgenapparaat in je praktijk plaatsen, of komt er een extra apparaat bij, dan geldt dat je éérst je registratie of vergunning moet hebben, voordat je het apparaat plaatst. Hiervoor geldt de uitzondering dus niet.

Naar het ANVS-nieuwsbericht

Naar dossier röntgen

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen