Lobby mee om het zwerfkattenprobleem op te lossen!

De KNMvD is samen met Stichting Zwerfkatten Nederland verheugd over de gisteren ingediende motie van William Moorlag (PvDA) (algemeen overleg vergadering LNV). Hij verzoekt de regering om de effecten van het beleid in Vlaanderen aangaande een chip- en castratieplicht voor katten voor de Kamer in kaart te brengen en af te wegen of deze aanpak in Nederland navolging verdient en geïntroduceerd kan worden.

Waarom deze motie? Minder zwerfkatten, minder dierenleed en minder overlast en schade aan de natuur door zwerfkatten.

Dit is een prachtig initiatief om het zwerfkattenprobleem op te lossen. Het sluit aan op het KNMvD-standpunt verplicht chippen kat. Elke dierenarts zal toejuichen dat een kat een chip draagt omdat dit leidt tot betere diergeneeskundige zorg en dus meer dierenwelzijn. Want als een gewonde of zieke kat wordt gevonden, is dankzij de chip de eigenaar veel sneller te achterhalen.

Help je mee om deze motie te ondersteunen? Like en deel dit bericht dan met zoveel mogelijk mensen. Hiermee ondersteun je onze lobby voor andere politieke partijen, waardoor de motie het aanstaande dinsdag gaat halen in de stemming!

Wil je de commissieleden direct laten weten dat je voor bent? Mail ze dan via de mailadressen op deze pagina.

 

Gerelateerde informatie:

Bericht over KNMvD-standpunt verplicht chippen kat

Persbericht verminderen aantal zwerfkatten door castratie zwerfkatten en chipplicht alle katten

 

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen