Paard scannen, code invoeren: check!

De ontwikkelaars van de app voor het checken en afmelden van paarden hebben sinds de lancering niet stil gezeten. Zowel de Horsecheck app voor alle paardenbezitters en de Horsecheck Pro app speciaal voor dierenartsen hebben de nodige aanpassingen gehad. Er was al een toevoeging van meer informatie over het paard en de mogelijkheid ook paarden zonder bekende registratie bij de RVO uit te sluiten voor menselijke consumptie. Nu is het voor dierenartsen ook mogelijk om zonder de voorheen benodigde Omnimax Bluetooth reader een paard af te melden voor menselijke consumptie.

 

Ontwikkeling

De app is bedoeld om het afmelden van paarden en het checken of ze geschikt zijn voor menselijke consumptie te vereenvoudigen. Tijdens de ontwikkeling heeft vooral laagdrempelig gebruik en fraudebestendigheid centraal gestaan. Ook de RVO heeft hierin een rol gespeeld. In de basis app is alleen de status van het paard te checken (geschikt voor menselijke consumptie of niet) en deze is vooral een aanwinst voor bijvoorbeeld handelaren.

De Pro app heeft meer functionaliteiten voor dierenartsen, waaronder het melden dat het betreffende paard niet meer geschikt is voor de slacht ten behoeve van menselijke consumptie. Inmiddels zijn er dus sinds de lancering nieuwe functionaliteiten toegevoegd. En daar stopt het niet mee. Joan van Gorkum, die de app ontwikkelde: “We blijven werken aan de app om er steeds meer functionaliteiten aan toe te voegen. Steeds  gebruiksvriendelijker te maken. Iets wat je mag verwachten van een abonnementsservice als de Horsecheck app.”

 

Sneller en gemakkelijker

Sinds kort is de Omnimax Bluetooth reader niet meer nodig om de Pro app te kunnen gebruiken. Hierdoor is de drempel voor het gebruik volgens ontwikkelaar Joan van Gorkum weer verlaagd. De dierenarts hoeft alleen maar in te loggen en het chipnummer in te vullen om naar de gegevens van het betreffende paard te gaan.

In de praktijk wordt enthousiast gereageerd op de Pro app. Brenda Hoogelander van het SMDC in Heesch is gebruiker van de app: ”Als dierenarts zijn we verplicht om aan te geven of paarden bestemd zijn voor humane consumptie of niet. Dat wordt beschreven in het paspoort van het paard maar we zijn ook verplicht dat in het landelijke register aan te geven. Dat kan door een mail te sturen, maar dat is vrij omslachtig als je op dat moment het paard voor je hebt. Met de app kunnen we het heel snel en makkelijk doorgeven. Ik ben dus heel blij met de app want het scheelt ons ook tijd.”

 

Voor KNMvD leden hebben we een actie op de Horsecheck Pro App! Leden van de KNMvD betalen slechts 65 euro voor de Pro app. Tijdens het bestellen kunnen ze aanvinken dat ze KNMvD-lid zijn. De korting wordt later verrekend.

 

Via de website www.horsecheck. nu kan je inloggegevens aanmaken en de bestelling plaatsen. Het downloaden van de app kan via de App Store of Play Store.

 

http://www.horsecheck.nu

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen