Paspoort en locatieregistratie paarden sinds vandaag verplicht

De nieuwe Europese Diergezondheidsverordening (AHR) brengt geen heel grote wijzigingen vergeleken met de regelgeving die deze vervangt. Voor sommige dierhouders veranderen er echter wel enkele zaken. Zo moeten paardenhouders hun dieren en de verblijfplaats van hun dieren registreren.

Over de wijzigingen door de inwerkingtreding van de AHR schreven wij al dit nieuwsbericht. Voor leden maakten wij handige overzichten van wat er wijzigt per diersoort/-categorie. Je vindt deze in het dossier Diergezondheid/AHR.

Sinds vandaag moeten dierhouders de verblijfplaats van paarden, pony’s, ezels en zebra’s registreren. De AHR bepaalt onder meer dat alle locaties waar paardachtigen verblijven een Uniek Bedrijfsnummer (UBN) moeten hebben.

Paspoort

De eigenaars/houders van een paard, pony, ezel of zebra moeten ervoor zorgen dat het dier een paspoort heeft. En de paspoort-uitgevende instantie zorgt voor de registratie van het paspoort bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Registratie locatie

De locatiehouder registreert de paardachtigen die op zijn locatie verblijven via het UBN. Dit geldt bijvoorbeeld voor houders van een manege, pensionstal, hengsten- of merriehouderij, sportstal of opfokstal. Maar ook voor houders die thuis een paard, pony of ezel hebben staan.

Meer informatie

Hoe dit in detail werkt lees je natuurlijk op de RVO-website.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen