Rabobank zegt financiële steun toe aan dierenartsen

De activiteiten van dierenartsen tijdens de coronacrisis lopen terug en kunnen minimaal zijn. Inloopspreekuren en preventietaken vervallen immers noodgedwongen. Hierdoor kan de crisis, sterk afhankelijk van de duur van deze situatie, dierenartsen liquiditeitsproblemen bezorgen.

Om dit te voorkomen, heeft de Rabobank vandaag aan de KNMvD toegezegd dat zij alle dierenartsen die klant bij hen zijn, en van wie de praktijk economisch wordt geraakt door het Coronavirus, zo goed mogelijk financieel zal ondersteunen!

Inzet van de BMKB-regeling is voor de veterinaire branche mogelijk. De ZZP-ers, voor wie de inkomensderving bovengemiddeld hard aankomt, kunnen bij hun woongemeente een inkomensaanvulling of lening aanvragen op grond van het Besluit bijstandverlening zelfstandigen (Bbz). Zij moeten daarbij wel rekening houden met een afhandeltermijn.

Wij danken de Rabobank voor het vertrouwen in onze beroepsgroep en voor deze constructieve samenwerking. Dit helpt dierenartsen om ook in crisisomstandigheden waar mogelijk hun veterinaire zorgplicht uit te voeren.

Zodra wij naar aanleiding van onze brief aan banken meer steun  toegezegd krijgen, volgt hierover bericht.
Wij wensen iedereen een goede gezondheid en sterkte met de omstandigheden in de praktijk!

 

Volg de laatste ontwikkelingen

Op onze dossierpagina Corona COVID-19 informeren wij je over de recente nieuwsberichten, downloads en handige links. Neem contact met ons op indien je vragen hebt.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen