Ga naar het dossier: Huisdieren uit Oekraïne

Huisdieren uit Oekraïne

Update Oekraïne: Oekraïense dierenarts aannemen – pas op met inzamelingsacties medicatie

Er komen bij de KNMvD dagelijks nog veel vragen binnen over huisdieren uit Oekraïne, met name over chippen en registreren. De KNMvD heeft inmiddels een dossier aangemaakt waarin alle relevante informatie bij elkaar staat, dit dossier werken wij bij als er nieuwe informatie of ontwikkelingen zijn. Zo is ook de informatie over chippen en registreren onlangs bijgewerkt, en zou elk dier nu geregistreerd kunnen worden.

De KNMvD hoort ook dat er een aantal dierenartsen uit Oekraïne in Nederland aan het werk wil gaan, deze dierenartsen moeten zich eerst registreren bij het CIBG, in dit nieuwsbericht lees je daar meer over. Mochten er zaken zijn waar praktijken tegenaan lopen, dan horen we dat graag.

Ook zijn wij door LNV gewezen op het feit dat er diverse inzamelingsacties zijn voor medicatie, daarbij adviseert LNV dierenartsen om – hoe goed bedoeld ook – hier niet aan mee te werken omdat dit in strijd is met wet- en regelgeving. LNV heeft aan dat FIDN (Fabrikanten Importeurs Diergeneesmiddelen in Nederland) in direct contact staat met de Landbouwraad van Oekraïne om een grote donatie te doen.

Helpen?

Wil je als dierenarts op een andere manier wilt bijdragen? Neem dan contact op met www.hulpvoordierenuitoekraine.nl  zij weten welke hulp er nodig is en hoe je het beste kunt helpen.

Advertentie

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen