Update schorsing handelsvergunning aantal diergeneesmiddelen

In navolging van het eerdere bericht over de schorsing van 14 diergeneesmiddelen, kregen we onderstaand bericht van Fidin:

“U bent eerder geïnformeerd over de schorsing van een aantal diergeneesmiddelen met de hulpstof diethanolamine voor het gebruik bij voedselproducerende dieren. Het betreft bepaalde ontstekingsremmende en antimicrobiële injectiepreparaten voor paarden, runderen en varkens. De betrokken leveranciers zijn van de schorsing op de hoogte gebracht en zijn gevraagd de betrokken diergeneesmiddelen bij de groothandel terug te halen.

De overheid zal de schorsing van de betrokken producten bekend maken in de Staatscourant. Op dat moment heeft het besluit algemene gelding. Wij zullen u daarvan op de hoogte stellen en aangeven welke consequenties dat heeft voor het voorschrijven en toedienen van de betrokken producten.

Voor de dierenartsen betekent deze schorsing dat de betrokken producten niet meer bij de groothandel kunnen worden besteld. Voor de meeste producten is een goed alternatief beschikbaar. Voor het gebruik bij niet-voedselproducerende paarden wordt een oplossing gezocht om de diergeneesmiddelen beschikbaar te houden.

Het gebruik van diethanolamine als hulpstof betreft een Europese discussie. Op Europees niveau is vastgesteld dat voor deze hulpstof een maximale residulimiet voor voedsel moet worden vastgesteld. Gezien de omvang van het gebruik van de betrokken diergeneesmiddelen bij voedselproducerende dieren, is er geen sprake van een gevaar van de volksgezondheid.”

Bron: Fidin

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen