Verhoog het rendement van uw praktijk

Tekst Movir

“Heb je het gehoord? In het tuincentrum gaan ze diergeneeskunde aanbieden.” “Nee, dat kan er ook nog wel bij”, denk ik. “Door alle grote praktijkketens om mij heen, is het al lastig genoeg om voldoende rendement te behalen. Had ik maar nooit deze praktijk, inclusief het veel te dure pand, overgenomen.”

Petra (34) nam drie jaar geleden een gezelschapsdierenpraktijk over. Om de praktijk te moderniseren, zijn investeringen nodig. Tot op heden heeft ze niet voldoende resultaat uit de praktijk om dit te kunnen financieren. Het gebouw waar de praktijk in is gehuisvest, kost haar veel geld. Al twee jaar probeert ze van het pand af te komen, maar zonder resultaat. Samen met haar twee assistenten en een dierenarts in loondienst werkt ze keihard. Petra heeft net gehoord dat het tuincentrum om de hoek diergeneeskunde gaat aanbieden. Als ze maar niet gaan stunten met de prijs! Ze denkt er veel over hoe ze de concurrentie voor kan zijn. Daardoor is ze continu gespannen.

Ondernemerschap

Petra heeft een visie, maar geen middelen en mogelijkheden om haar ambitieuze ondernemingsplan uit te voeren. Expert en coach Marjolein Hamer van Elestia, de onafhankelijke coachingsdienst van Movir, hoort dit vaker van dierenartsen met een eigen praktijk: “Om het hoofd boven water te houden, moeten dierenartsen ondernemerschap ontwikkelen. Zo kunnen ze concurrentie de baas blijven. Daardoor kan spanning ontstaan. Het helpt als u voldoende zelfinzicht hebt en op tijd stappen zet die u en uw praktijk ondersteunen. Huur mensen in die u kunnen helpen of investeer in kennis over ondernemerschap. Dit verdient zich op termijn terug. U hoeft niet alles zelf te doen. Het is ook geen schande om dingen uit te besteden als u er niet voldoende kennis over hebt.”

Tijd voor bedrijfsvoering

Marjolein Hamer: “De eerste stap is om een vast tijdstip te reserveren in uw agenda voor uw bedrijfsvoering. Als u zorgt dat u binnen deze waan van de dag toch tijd vrij maakt om bezig te zijn met uw bedrijfsvoering, is de kans groter dat u ook op langere termijn uw praktijk rendabel houdt. Regel hierbij de juiste ondersteuning, dan investeert u in de toekomst van uw praktijk. U voorziet dan tijdig wanneer u actie moet ondernemen.”

Samenwerken en sparren

“Bekijk of u zich kunt aansluiten bij een ondernemersvereniging in de buurt. Dan kunt u sparren met andere ondernemers. Ook samenwerken binnen de kring in uw regio kan zinvol zijn. Wellicht kunt u afspreken dat u de specialist bent op een bepaald gebied en dat dierenartsen altijd naar u doorverwijzen.” Dit laatste is volgens Marjolein een heikel punt: “Veel dierenartsen zijn bang patiënten kwijt te raken.”

Vraag ondersteuning

Verzekerden van arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir kunnen 24 uur per dag en anoniem bij Elestia terecht voor ondersteuning door professionele coaches. Arthur van der Wal, directeur van Movir: “De kunst is om even los te kunnen komen van de dagelijkse praktijk. Daar moet je tijd voor vrijmaken. Elestia kan u helpen om scherp te stellen wat u zelf kunt en waar u ondersteuning bij nodig hebt.”

Tips

  • Leer van andere branches. Kijk bijvoorbeeld eens hoe tandartsen zich specialiseren en doorverwijspraktijken worden;
    De tijd die u investeert in het ondernemen en uitbesteden van sommige activiteiten kunt u niet declareren. Op de lange termijn verdienen die investering zich echter terug.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen