Werkgeversverklaring voor veterinaire zorg tijdens de avondklok

Het kabinet is voornemens een avondklok in te stellen. De tweede kamer moet nog wel instemmen met dit plan. Als de avondklok wordt goedgekeurd door de tweede kamer, is het verboden om tussen 20.30 uur en 04.30 uur buiten te zijn. Je mag dan alleen naar buiten als dit echt noodzakelijk is:

  • In geval van een calamiteit;
  • Als er dringend (medische) hulp nodig is voor jezelf, een hulpbehoevend persoon of een dier;
  • Als je van jouw werkgever voor werk naar buiten moet;
  • Als je naar het buitenland reist of terugkeert naar Nederland;
  • Als je onderweg bent in verband met een uitvaart en dit kunt aantonen;
  • Als je onderweg bent in verband met een oproep van een rechter, officier van justitie of bezwaar- of beroepschriftenzitting en dit kunt aantonen;
  • Als je een aangelijnde hond uitlaat. Dit doet je alleen.

Het blijft voor dierenartsen dus zeker mogelijk om tijdens de avondklok diergeneeskundige zorg te blijven leveren. Ook voor diereigenaren is het mogelijk om naar de praktijk te komen.

Eigen verklaring avondklok

Zowel dierenarts als diereigenaren moeten dan een formulier ‘Eigen verklaring avondklok’ bij zich hebben. Deze wordt t.z.t. beschikbaar gesteld door de overheid. Als dit formulier eenmaal beschikbaar is, kun je het hier downloaden: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/avondklok. Een (nog niet te gebruiken) voorbeeld vind je bij de downloads.

Werkgeversverklaring

Dierenartsen moeten ook een werkgeversverklaring bij zich hebben als zij tijdens de avondklok voor hun werk de weg op moeten. Hieronder is een verklaring namens de KNMvD te downloaden. Werkgevers kunnen deze verklaring gebruiken voor hun personeel. Je moet deze verklaring nog wel even aanpassen aan de voor jou geldende situatie. Ook vind je een (nog niet te gebruiken) voorbeeld werkgeversverklaring van de overheid.

Deze informatie is gebaseerd op de berichtgeving van de overheid. Er kunnen mogelijk nog wijzigingen plaatsvinden na definitieve besluitvorming door de overheid.

 

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen