RGB_KNMvD-logo_Groep_Gezelschapsdieren.png

“De gezelschapsdierenarts centraal, in belang van mens en dier”

Welkom op de pagina van de Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren! De GGG is opgericht in 1947 en is inmiddels met ruim 900 leden de grootste groep binnen de KNMvD. Aanvankelijk richtte de GGG zich op veterinair technische ondersteuning geven aan de leden en besteedde zij vooral aandacht aan vakinhoudelijke zaken. De taken zijn in de loop van de jaren steeds verder uitgebreid.

Onze missie

De GGG verenigt binnen de KNMvD de gezelschapsdierenartsen in Nederland. De GGG bevordert als onderdeel van de KNMvD de professionele en maatschappelijke ontplooiing van de gezelschapsdierenarts op het terrein van dierenwelzijn, diergezondheid en volksgezondheid. De kernwaarden zijn: transparantie, kwaliteit, onafhankelijkheid, integriteit en duurzaamheid.

Onze visie

De GGG wil de gezelschapsdierenarts positioneren als de onafhankelijke deskundige op het gebied van gezondheid en welzijn van gezelschapsdieren. De gezelschapsdierenarts is ook bewaker van de volksgezondheid; ‘One Health’ en zoönosen zijn belangrijke thema’s.

De GGG streeft naar continue verbetering van de kwaliteit van de diergeneeskunde voor gezelschapsdieren met als doel de gezondheid en het welzijn van gezelschapsdieren te bevorderen. Daarbij heeft de GGG oog voor de sociaal economische positie van de gezelschapsdierenarts. Als onderdeel van de KNMvD behartigt de GGG de belangen van de gezelschapsdierenartsen, zowel binnen de vereniging als naar andere partijen in binnen- en buitenland.

Maak kennis met het GGG-bestuur. Weet wat de GGG bezighoudt: GGG jaarplan 2018

De voordelen van het GGG-lidmaatschap

 • Maandelijks ontvangt u onze digitale nieuwsbrief;
 • U bent automatisch lid van de Federation of European Companion Animal Veterinary Associations (FECAVA);
  • Ontvang gratis het EJCAP, online uitgegeven door de FECAVA;
  • U krijgt korting op congressen;
 • U bent ook automatisch lid van de World Small Animal Veterinary Association (WSAVA);
  • Abonneer u op de Clinician’s Brief van de WSAVA;
  • U krijgt korting op de inschrijving voor congressen en kunt gratis de proceedings downloaden;
  • Via de WSAVA doet u als lid aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) door bij te dragen aan het ontwikkelen van de Continuing Education van ontwikkelingslanden;
 • Als GGG-lid krijgt u korting op de Voorjaarsdagen en Najaarsdag;
 • Als GGG-lid kunt u voor slechts € 50 gebruik maken van Vetlexicon Canis, Felis en Lapis van Vetstream. Dit lidmaatschap kost normaal €950;
 • U kunt deelnemen aan activiteiten van onze werkgroepen en commissies;
 • De GGG behartigt uw belangen, o.a. in nationale en internationale organisaties;
 • Download de flyers en posters over Verantwoord Antibioticumgebruik.

Bekijk ook de folder met de voordelen van het GGG-lidmaatschap.

GGG trakteert

GGG-leden krijgen toegang tot Vetlexicon Canis, Felis en Lapis voor slechts €50/jaar!

Vanwege de 70e verjaardag van de GGG hebben wij in 2017 onze leden een jaar lang gratis toegang tot Vetlexicon Canis, Felis en Lapis cadeau gedaan. Vanaf 1 februari 2018 kunnen GGG-leden voor slechts €50 per jaar (excl. BTW) gebruik blijven maken van Vetlexicon. Een prachtige aanbieding, aangezien het lidmaatschap Vetlexicon Canis, Felis en Lapis normaal € 950 per jaar kost!

Ook nieuwe GGG-leden komen uiteraard in aanmerking voor deze aanbieding, nóg een reden om lid te worden!

Wat is Vetlexicon?
Vetlexicon van Vetstream is ‘s werelds grootste online database voor veterinairen. Die omvat een schat aan up-to-date evidence based informatie over honden, katten en konijnen, zowel in tekst als beeldmateriaal. U kunt gemakkelijk wegwijs worden door de handige indeling naar diersoort, specialisme, orgaansysteem en ziekte. Naast informatie over aandoeningen, diagnostiek en behandeling bevat Vetlexicon ook een uitgebreide database aan röntgenfoto’s en chirurgische technieken. Tevens kunt u er honderden factsheets voor cliënten vinden, makkelijk te vertalen en te gebruiken in de praktijk.
Vetlexicon.png

Blijf op de hoogte!

via Facebook - Groep Geneeskunde Gezelschapsdieren KNMvD
via Twitter @GGG_KNMvD
via Instagram @ggg_knmvd

U kunt u hier voor de GGG aanmelden!