Update standpunten en dossiers

Misschien is het u al opgevallen: tussen de nieuwsberichten zijn de afgelopen dagen een paar nieuwe standpunten verschenen. Nu zult u misschien denken: had de KNMvD hier nog geen standpunt over dan? Zeker wel! Maar de afgelopen maanden zijn alle standpunten over gezelschapsdieren en landbouwhuisdieren aangepast aan de meest recente inzichten van experts, dierenartsen en nieuwe wetenschappelijke kennis.

Stagiar

Ik zal me even voorstellen: ik ben Joost Hoogeveen, masterstudent diergeneeskunde aan de Universiteit Utrecht. De afgelopen maanden heb ik stagegelopen op het bureau van de KNMvD. Binnen mijn stage ben ik bezig geweest met het herzien van de standpunten van de KNMvD naar de nieuwste inzichten en zijn alle standpunten in een nieuw jasje gestoken. Bent u benieuwd naar hoe de KNMvD nu kijkt naar de verschillende maatschappelijke vraagstukken op het gebied van diergezondheid, dierenwelzijn en volksgezondheid? Kijk dan eens op de overzichtspagina ‘Standpunten’.

Dossiers

Naast de standpunten zijn ook de dossiers diergezondheid en arbeidsomstandigheden bijgewerkt. Zo zijn de verschillende informatiebladen en modules op het gebied van zoönosen, cytostatica, afvalbeheer, diagnostische monsters en anesthesiologie weer up-to-date op het gebied van de huidige wet- en regelgeving.  Ook het dossier One Health is volledig vernieuwd. Benieuwd hoe u als dierenarts uw kennis op het gebied van zoönosen en One Health op peil kunt houden? Neem dan een kijkje in het dossier One Health.

Stagebank Vetwise

Tot slot is ook het dossier Stage vernieuwd. Wist u al dat de DSK in samenwerking met onder andere de KNMvD de stagebank Vetwise heeft opgericht? Vetwise is een stagebank voor studenten diergeneeskunde (zowel bachelor als master) die naast hun studie al ervaring in een dierenartsenpraktijk op willen doen. Meer dan 75 dierenartsenpraktijken verspreid over Nederland hebben zich al aangesloten bij Vetwise. Wilt u een student mee te laten kijken in de praktijk of overweegt u een student een bijbaantje aan te bieden, maar heeft u nog vragen?  In het dossier vindt u nu een overzicht van veel gestelde vragen en antwoorden over stagiaires in de dierenartsenpraktijk.

Om te kunnen reageren op een bericht dient u ingelogd te zijn.


Inloggen